Ziyaretçi Saatleri ve Uyulması Gereken Kurallar
02 Eylül 2022

Hasta Ziyaret Saatleri ve Refakatçilerin Uyması Gereken Kurallar

Hastanın Sağlığı İle İlgili Kime Veya Kimlere Bilgi Verilir?
Hasta şuuru açık ise kendisine ya da önerdiği kişiye bilgi verilir. Hastanın Şuuru kapalı ise birinci dereceden yakınına bilgi verilir. Hasta çocuk ise ebeveyn bilgilendirilir.

Hangi Hastalar Ziyaret Edilmemelidir?

• Yoğun bakımda yatan hastalar bulaşıcı hastalığı olan hastalar.
  •  12 yaş altı çocuklar, kronik hastalığı olan hastalar, enfeksiyon almaya yatkın olan kimseler.

Gece Neden Hasta Ziyareti Yapılmamalıdır?
Gece yalnızca nöbetçi sağlık personeli bulunur, gündüze oranla çalışan sayısı azdır ve hastane güvenliği olumsuz şekilde etkilenir. Uyuyan hastalar rahatsız olur. Hasta hakları ihlal edilir.

Hasta Ziyaretinde Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar!
Hasta ziyaretini hasta ziyaret saatlerinde yapınız saatlerimiz :13:00 14:00'dür. En fazla 10 dakika iyilik diye kalayım diyerek yaptığıınız müdahaleler hastanın sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir.
Hastalara getirilebilecek hediyeler; Kitap, kolonya olabilir, canlı ya da cansız çiçek getirmek yasaktır. Çocuklara ise oyuncaklar haricinde hiçbir hediye getirmeyiniz.
Ziyaret esnasında moral bozucu söz ve davranışlardan kaçınılmalıdır. Ziyaret saati dışında, gereksiz ve ısrarlı ziyaret taleplerinde bulunmayınız. Ziyaret saati sonunda, görevlilerin uyarılarını beklemeksizin hasta odaları terk edilmelidir.

Refakatçilerin Uyması Gereken Kurallar

• 1- Hastaların yanında refakatçi kalması, ilgili dal Uzman Doktorunun onay vermesi ile belirtilen sürece mümkündür. Yenidoğan Yoğun Bakım ( emzirme harici ) ve Post op uyandırma ünitesi ve gebe servisine kesinlikle refakatçi alınmamaktadır.
  • 2- Refakatçiler için Refakatçi Fişi düzenlenir ve Refakatçi bileziği taşımak mecburiyetindedirler. Kadın servisinde (doğum salonu hariç) erkek refakatçi kalamaz.
    Özel oda dışındaki refakatçılara yatak verilmesi mecburiyeti yoktur. Sürekli kalan refakatçıların iaşesi genel esaslar dahilinde kurumca karşılanır.Ücretli hastaların refakatçılarından Bakanlık fiyat tarifesine göre ücret alınır.
  • 3- Refakatçılar, hekimlerin direktifleri içerisinde hastalara bakmakla ve kurum disiplinine uymakla yükümlüdürler. Refakatçılara hizmet edilmez.
  • 4- Refakatçi Doktor ve Klinik Hemşiresi bilgisi dışında hastaya yönelik herhangi bir uygulama yapamaz.
  • 5- Hastane içinde sigara içilmesi kesinlikle yasaktır.
  • 6- Hastayla ilgili herhangi bir sorun olduğunda ve refakatçi değişiminde öncelikle klinik hemşiresi bilgilendirilir.
  • 7- Yapılan bilgilendirmeler dikkate alarak, hastane kurallarının dışına çıkılmaz.
  • 8-Doğum salonumuza her hasta için (hastanın arzu ettiği, doğum esnasında yanında bulunmasını istediği ) 1 kişi refakatçi alımımız vardır.