Ziyaretci Saatleri ve Uyulması Gereken Kurallar
25 Şubat 2019

Hasta Ziyaret Saatleri ve Refakatciların Uyması Gereken Kurallar

Hastanın Sağlığı İle İlgili Kime Veya Kimlere Bilgi Verilir?

Hasta Suuru Acık İse kendisine yada Önerdiği Kişiye Bilgi Verilir. Hastanın Şuuru Kapalı ise Birinci Derecenden Yakınına Bilgi Verilir. Hasta Çocuk İse Ebeveyne Verilir.

Hangi Hastalar Ziyaret Edilmemelidir?

Yogun Bakımda Yatan Hastalar Bulaşıcı Hastalığı Olan Hastalar

Kimler Hasta Ziyaret Edilmemelidir?

12 Yaş Altı Çocuklar Kronik Hastalığı Olan Hastalar Enfeksiyon Almaya Yatkın Olan Kimseler

Gece Neden Hasta Ziyareti Yapılmamalıdır?

Gece Yanlızca Nöbetçi Sağlık Personeki Bulunur,Sayıları Azdır. Hastane Güvenliği Olumsuz Şekilde Etkilenir. Uyuyan Hastalar Rahatsız Olur. Hasta Hakları İhlal Edilir

Hasta Ziyaretinde Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar!

Hasta Ziyaretini Hasta Ziyaret Saatlerinde Yapınız 13:00 14:00 & 19:00 20:00Ziyaret Süresi Kısa Olmalıdır.En Fazla 10 Dakika İyilik Diye Yaptığınız müdahaleler Hastanın Sağlığını Olumsuz Yönde Etkileyebilir. Hastalara Getirelebilecek Hediyeler;Kitap,Kolonya Olabilir.Çocuklarara İse Oyuncaklar Hariçinde hiçbir Hediye getirmeyiniz Ziyaret Esnasında Moral Bozucu Söz ve Davranışlardan Kaçınılmalıdır. Ziyaret Saati Dışında, Gereksiz Ve Israrlı Ziyaret Taleplerinde Bulunmayınız. Ziyaret Saati Sonunda, Görevlilerin Uyarılarını Beklemeksizin Hasta Odalarını Terk Edilmelidir

Refakatcilerin Uyması Gereken Kurallar

• 1- Hastaların yanında refakatçi kalması, ilgili dal Uzman Doktorunun onay vermesi ile belirtilen sürece mümkündür. Yenidoğan Yoğun Bakım ( emzirme harici ) ve Post op uyandırma Ünitesi,doğum salonuna,gebe servisine kesinlikle refakatçi alınmamaktadır.
  • 2- Refakatçılar için Refakatçi Fişi düzenlenir ve Refakatçi bileziği taşımak mecburiyetindedirler. Kadın servisinde erkek refakatçı kalamaz. Özel oda dışındaki refakatçılara yatak verilmesi mecburiyeti yoktur. Sürekli kalan refakatçıların iaşesi genel esaslar dahilinde kurumca karşılanır. Ücretli hastaların refakatçılarından Bakanlık fiat tarifesine göre ücret alınır.
  • 3- Refakatçılar, hekimlerin direktifleri içerisinde hastalara bakmakla ve kurum disiplinine uymakla yükümlüdürler. Refakatçılara hizmet edilmez.
  • 4- Refakatçi Doktor ve klinik hemşiresi bilgisi dışında hastaya yönelik herhangi bir uygulama yapamaz.
  • 5- Hastane içinde sigara içilmesi kesinlikle yasaktır.
  • 6- Hastayla ilgili herhangi bir sorun olduğunda ve refakatçi değişiminde öncelikle klinik hemşiresi bilgilendirilir.
  • 7- Yapılan bilgilendirmeler dikkate alarak, hastane kurallarının dışına çıkılmaz.