14 Ağustos 2020

HastaneGenel.JPG

Hastanemiz ilk olarak 1941 Yılında Konya Doğum ve Çocuk Bakımevi adıyla İl Sağlık Müdürlüğü olarak da kullanılmış olan binada hizmet vermeye başlamıştır. 1980 yılında Konya Hastaneleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından 1976 yılında Trafik Hastanesi olarak yapımına başlanılan Nalçacı Caddesi üzerindeki binaya taşınmıştır. Hastanemiz 2000 yılında Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi adını almıştır.

Sağlıkta dönüşüm kapsamında Konya Numune Hastanesi ve Hastanemizin bulunduğu alanda yeni hastane inşaatı yapılacak olması nedeniyle, 02/07/2012 tarihinden itibaren Numune Hastanesinin boşaltmış olduğu tarihi binaya taşınmıştır.
Hastanemiz Ocak 2017 tarihinde tüm birimleri ile tam ve eksiksiz olarak şuan hizmet verdiği binaya taşınmıştır ve hizmetini bu yeni binada " Konya Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi  " adı altında devam ettirmektedir. Hastanemiz 395 yataklı servislerimizde işinde uzman hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız ile 24 saat kesintisiz hizmet vermeye de devam etmektedir.