Kreşimiz de AĞIZ VE DİŞ TARAMASI gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 23/02/2018

Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastane personeli’nin minik kalpleri için
hizmet vermekte olan kreşimiz de ağız ve diş taraması Diş hekimi Dt. Nadiye Mülayim denetiminde yapıldı.

Ağız ve diş taramasında Diş Hekimi Dt. Mülayim tarafından çocukların ağız ve diş kontrolleri yapılarak
Yapılan kontrolde çocukların ağızlarında çürük dişlerin olup olmadığı ve ağız ve diş sağlıklarının durumuna bakıldı.

Ağız ve diş sağlığı taramasında kurum sorumluları ve eğitimcilerde hazır bulundular.
Diş hekimi Dt Nadiye Mülayim tüm çocukların ağız ve diş taramasını gerçekleştirerek, gerekli eğitimleri eğiticilere aktardı.

“YETKİLİLERİNİN ÇOCUKLARA VERDİKLERİ ÖNEMDEN VE DEĞERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ”

Diş Hekimi Mülayim açıklamasında “ Bu tür ağız ve diş sağlığı taramalarının önemi büyük. Çocukları daha küçük yaşta ağız ve diş bakımlarına alıştırmak gerekli.
Çürük dişler varsa tedavileri yapılmalıdır.Yaptığımız kontrollerde genel olarak çocukların diş sağlığı iyi, tespit edilen çürük dişler ve tedavisi gereken
öğrencilere gerekli tedavinin yapılması için anlattık. Çocuklarımızın dişlerini genel bir kontrolden geçirdik. Sınıf ortamında yapılan diş bakımlarında çocuklar daha istekli.
Yeni nesil çocuklarda Muayene ortamında belki dişlerini göstermeye bilirler. Diş fırçalamanın önemini kendilerine anlattık. Gerekli notlarımızı öğretmenlerimize verdim.
Onlarda velilerine aktaracaklar. Bu tür etkinlikler her zaman faydalıdır.” diyerek Kreş yetkililerinin çocuklara verdikleri önemden ve değerden dolayı teşekkür etti.